Ung tvåbarns mamma ♥

Jag bor tillsammans med min sambo/fästman Fredrik.
Vi har vart tillsammans sen 2006 och förlovade oss 2008.
Vi fick en liten son vid namn Ted den 23September 2011♥
och en liten tjej vid namn Eliis den 9Juli 2014 ♥
Skriver om allt ifrån min vardag, mamma livet, barnen och lite till.

Vecka 24

Publicerad 2011-05-31 16:14:57 i Gravid ♥,

Nu ska ni få se vecka 24 (23+4 idag).. Tog kort igår men var ju så trött så orkade inte sitta vid datorn sen.

BEBISEN
Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram. Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen. Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter. Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

DU
Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner. Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod. Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen. Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.

EGNA ORD
Nu känns det verkligen att det finns en mage där, Alla mina lite störe tröjor sitter lite tight på magen så den är ganska svår å gömma om det är så 'haha' ;)  När man ska sätta på sig strumporna är det jätte jobbigt å böja sig fram då magen tar emot så det är bara att kasta upp foten på ena knät och trä på strumpan.. Jag känner dom där små puffarna allt oftare nu men tyvärr så har Fredrik inte lyckats känna nån enu. Jag tycker h*n är ganska lugn men det kommer väl ändras lite senare.. 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela