Ung tvåbarns mamma ♥

Jag bor tillsammans med min sambo/fästman Fredrik.
Vi har vart tillsammans sen 2006 och förlovade oss 2008.
Vi fick en liten son vid namn Ted den 23September 2011♥
och en liten tjej vid namn Eliis den 9Juli 2014 ♥
Skriver om allt ifrån min vardag, mamma livet, barnen och lite till.

v.33 ♥

Publicerad 2011-07-31 21:06:20 i Gravid ♥,EBISEN
Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå. Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern. När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först. Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor. Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

DU
Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid! Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden

Egna ord
Inget nytt sen förra veckan.

Ingen ork

Publicerad 2011-07-31 19:31:24 i Allmänt,

Idag har det vart en riktig slappar dag. Kill gänget åkte kl 5 imorse och skulle fiska hela dan, Jag och Tina har typ bara legat på soffan och tittat på tv/film så det har inte blivit något gjort idag. Solen har ju tittat fram lite då och då idag så det var ju inte den bästa dan att ligga hemma men jag orkar inte göra så mkt fast endå vill jag göra en massa men har inte orken till det, Har märkt att min ork har börjat försvinna den sista tiden men hoppas på att den är tillbaka snart igen..

Lördag 30 Juli

Publicerad 2011-07-30 17:04:37 i Allmänt,

Vädigt dåligt med uppdatering blir det ju när man har semester men det är sånt man får stå ut med :) .. Fredrik fyllde ju år i onsdags så dom drog ju på kryssning och kom hem igår, Jag själv åkte och var hos mamma den tiden, mkt trevligt. Lite små shopping på dagarna och mys med film på kvällarna och så firade vi Denisé som fyllde år i torsdags med mat, fika och så fick hon lite presenter.

Igår fick Fredrik sin present av mej. Jag hade köpt PS3 Move till honom som han velat ha ett tag men inte köpt så jag köpte start paketet till honom så är det bara å köpa nå spel sen och eventuelt en till kontroll så man kan spela mot varandra oxå :) .. Vi prövade det igår och det verkade ju faktiskt rätt kul.

Nej nu ska jag steka lite korvar då det endast blir korv med bröd idag så man får i sig lite mat och sen kanske Johnny och Sofi kommer upp och spelar lite Finans med oss.


Bild: Google.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela